2013. május 17., péntek

Hamarosan érkezik a Lenovo Yoga 11S hajtogatható kijelzős Ultrabook


A kezdetben emlegetett 1000 dolláros kezdőár helyett kedvezőbb árcédulát kapunk.


A Windows 8 éra kezdetével érdekes volt megfigyelni, hogy a gyártók milyen ötletekkel próbáltak megfelelni az új operációs rendszer kihívásainak, amit lényegében az érintőkijelző hívott életre. A Lenovonak is több ötlet volt a tarsolyában, de ezek közül talán a legemlékezetesebb a 360 fokban visszahajtható fedéllel, azaz kijelzővel rendelkező Yoga, amivel ennek a megoldásnak köszönhetően notebookként és tabletként is használható gépet varázsolhattunk magunknak. A Yogának viszont eddig csak két variánsa látott napvilágot: a 11"-es, Tegra 3 SoC-ra alapozó, Windows RT-t futtató Yoga 11, valamint a hagyományos, x86-os Intel hardverre épülő 13,3"-es Yoga 13, amire viszont a Windows 8 került – ez utóbbi nálunk is járt egy teszt erejéig.
Lényegében a decemberi premiert követően nem volt választási lehetőség, a Yoga méretei meghatározták az architektúrát, azaz a hardvert és az operációs rendszert egyaránt. Persze biztosra vehettük, hogy ez sokáig nem marad így, és hamarosan a két méretkategória átfedésbe kerül hardveres szempontból. Ezt a januári CES kiállításon is megerősítették, ahol már lehetett látni a Lenovo Yoga 11S Ultrabookot, ami 11,6"-es méretben kínálta azt, amit lényegében addig csak a Yoga 13: x86-os Intel Core architektúra, Windows 8 és Ultrabook minősítés. A gyártó azonban júniusi megjelenést prognosztizált, ami most sem változott, viszont a debütálás egyre közelebb van, így a gyártó most hivatalos közleményben tudatta a részleteket.

A puha tapintású, ezüst és narancssárga színű borítással megjelenő, nagyjából 1,41 kg-os masina tehát 11,6"-es, tíz ujjal is tapogatható, 360 fokban visszahajtható IPS érintőkijelzőt kap (sajnos csak 1366x768 pixel felbontással), belsejében pedig Y sorozatba tartozó, ultraalacsony fogyasztású Intel Core i3-3229Y, i5-3339Y vagy i7-3689Y processzorok tekerhetik a Windows 8 operációs rendszer fogaskerekeit. A memória mennyisége 4 vagy 8 GB (DDR3) lehet, a tárolást pedig 128 vagy 256 GB-os SSD-re bízták. Természetesen nem maradnak el a szokásos kiegészítők, mint az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modul, a 720p-s webkamera, a HDMI kimenet, Dolby hangszórók, míg konnektor híján négycellás lítiumion akkumulátor gondoskodik a tápellátásról.
A végére hagytuk a piszkos anyagiakat: a Lenovo Yoga 11S árusítása a boltokban június 23-án kezdődik, javasolt fogyasztói ára pedig 799,99 dollárról indul – az egyes konfigurációk árai a vállalat weboldalán megtalálhatók, ahol a szerencsések számára a rendelés is leadható, de a szállítási idő több hét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése