2013. május 16., csütörtök

Megnyílt Európa első teljesen online bankja

A vezető francia pénzintézet új üzleti modellben látja a jövőt és a válságból kivezető utat.

Franciaország első számú bankja, a BNP Paribas ma sajtóközleményben jelentette be, hogy elindítják a kontinens első, páneurópai szolgáltatást biztosító, teljesen a mobilpiacra és az online ügyintézésre alapozott új üzletágukat, melynek a Hello Bank! nevet adták.
A lépés háttere is meglehetősen világos, ugyanis a BNP nemrég jelentette be, hogy 2014 és 2016 között egy nagyszabású, részleteiben az év végén ismertetendő terv keretében teljesen átalakítják a pénzintézet működését, melynek egyik fontos eleme a költségcsökkentés. Ennek megvalósítását a hagyományos banki szolgáltatások visszaszorításával, újabb piacok megnyerésével, illetve a digitális szolgáltatások bővítésével kívánják elérni. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a három évre tervezett, 2 milliárd eurós takarékoskodás következtében elbocsátásokra is sor kerül a banknál Franciaországban.
A teljes egészében a digitális szolgáltatásokra építő, az összes banki, pénzügyi tevékenységet felkínáló üzletág jelenleg Belgiumban és Németországban érhető el (hamarosan Franciaország és Olaszország következik), a bank tervei szerint öt év alatt 1,4 millió ügyfelet kívánnak szerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése