2013. május 19., vasárnap

Mikor jön már a Canon EOS 70D és EOS 7D Mark II?


Rengeten várnak már a Canon új tükrös gépeire, a gyártó azonban a jelek szerint továbbra is kivár.

Canon 2010-ben adta ki a boltok polcain mind a mai napig jelen lévő középkategóriás EOS 60D-t, mely felett mára már alaposan eljárt az idő, vegyük csak a nagy rivális Nikon D7100 példáját. Az eggyel magasabb ligában focizó EOS 7D pedig még régebbi, hiszen ez a készülék 2009-ben lett bejelentve. Az EOS 70D és EOS 7D Mark II típusjelzésű utódok érkezését sokan már 2012-re gondolták, azonban a hivatalos bejelentésekre mind a mai napig nem került sor. A legfrissebb pletykák szerint az EOS 70D várhatóan a nyár közepén fog bemutatkozni, az EOS 7D Mark II viszont előreláthatólag csak az év végén, vagy esetleg 2014 elején lát majd napvilágot.

Az EOS 70D esetében a szenzorméret továbbra is 22,3x14,9 milliméter (APS-C) marad és valószínűleg a felbontás sem fog növekedni, vagyis marad 18 megapixel. A Digic 4 processzor viszont átadja majd a helyét a jelentősen nagyobb teljesítményű Digic 5 chipnek, ezenkívül pedig lényeges változás, hogy a 70D várhatóan meg fogja kapni az EOS 7D-ben lévő 19 pontos AF rendszert. 

Az EOS 7D Mark II kapcsán egyelőre meglehetősen nagy a titkolózás. Egyes források tudni vélik, hogy az újdonságba egy olyan APS-C méretű CMOS szenzor fog kerülni, mely 21 megapixeles felbontással rendelkezik, más források viszont egy 24 megapixeles képérzékelőről tesznek említést. A dual Digic 5, vagy Digic 6 processzoros újdonság várhatóan 10 képkocka/másodperces sebességre lesz képes, az elkészült felvételeket pedig CompactFlash memóriakártyán tárolja majd el. Pletykálnak továbbá egy az EOS-1D X-éhez hasonló komoly autofókusz rendszerről, egy újfajta akkumulátorról, illetve egy újgenerációs képzajcsökkentő megoldásról is. Említést érdemel még az ISO50 és ISO102400 között állítható fényérzékenység, az elődben lévőnél nagyobb felbontású EVF, a 3,2 colos képátlójú LCD, az integrált Wi-Fi és GPS kontroller, illetve az időjárásálló speciális gépváz. To be continued...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése