2013. május 19., vasárnap

Egymilliárdért vásárolhatják fel a Tumblrt


Egymilliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoo a Tumblr mikroblog-szolgáltatóra, röppent fel a pletyka a Szilícium-völgyben. A két cég közötti tárgyalások tényét később több független forrás ismegerősítette, az érintettek persze nem nyilatkoznak. A Tumblr 108 millió blogot futtat, amelyeken 50 milliárd poszt olvasható, a látogatószáma havi 117 millió a hivatalos statisztikák szerint. A népszerűsége azonban nem feltétlenül mutatkozik meg a pénzügyek területén is, tavaly a teljes éves bevétele mindössze 13 millió dollár volt, idén a rohamléptekkel beindított hirdetési kampányoknak hála 100 milliót várnak. Hogy a vállalkozás nyereséges-e, arról nem adtak ki egyelőre hivatalos adatot. A cég nemrég 125 millió dollárnyi befektetői tőkéhez jutott, amit elősorban mobilos fejlesztésekre és az infrastruktúra bővítésére költene. Szakértők 800 millió dollárra tették ekkor a Tumblr értékét.
A Yahoo 3 milliárd dolláros készpénztartalékon ül, és mióta Marissa Mayer átvette a cég irányítását, nagy erőkkel dolgozik azon, hogy az elöregedő, a kilencvenes években ragadt lomha online őskövületből újra menő, fiatalos oldalt faragjon. A Tumblr felvásárlása remekül beleillene ebbe az irányvonalba. Ha a felvásárlás összejön, a legnagyobb összegű üzlet lenne a Szilícium-völgyben, mióta a Facebook megvette az Instagramot. A Yahoo-nak iparági pletykák szerint hamarosan komolyabb összeg áll a házhoz, mivel el szánékozik adni a kínai Alibaba Groupban meglevő 23 százalékos részesedését. Az Alibaba óriási sikertörténet a kínai interneten, éppen tőzsdére lépésre készül, szakértők jelenleg 70 milliárd dollárra tartják az értékét.
hírek szerint a Tumblr iránt a Facebook is élénken érdeklődik, és mint felvásárló, talán jobban is passzolna a mikroblog célközönségéhez. Szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a Tumblr tartalmának nagy része értelmezhetetlen hirdetői szemszögből, rengeteg az egymás bejegyzéseinek újraposztolgatásából fakadó ismétlődés, a lopott tartalom és a pornó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése