2013. május 19., vasárnap

Ilyen is van már: nézze meg a telefonján, milyen az idő a Marson


Hogy valójában mekkora gyakorlati haszna van annak, ha tudjuk, hány fok van a Marson, az kérdéses, azonban mindenképpen kuriózum a maga nemében a Sol nevű alkalmazás. Amellett, hogy megmutatja lakóhelyünk időjárási adatait, a Marsról is szolgál hasonló információkkal, méghozzá a vörös bolygón tevékenykedő Curiosity adatait felhasználva.
A 2012 augusztusában landolt Mars-járó elsődleges célja, hogy azután kutasson, létezett-e, létezhetett-e valamiféle élet a bolygón, ehhez gyűjtött mintákat, amelyeket azután a tudósok elemeznek. Eközben persze folyamatosan tájékoztat az ottani időjárásról is, és ezt használja fel a Sol.
Ha letöltjük iPhone-unkra vagy iPadünkre a Solt, egy gyorsan áttekinthető használati utasításon kell átrágnunk magunkat. Ha megadtuk tartózkodási helyünket, pontosabban engedélyeztük annak észlelését, meg is jelenik a Föld, illetve a Mars bolygó fele-fele, rajtuk az aktuális hőmérsékleti adattal.
Ha bármelyik bolygófélre klikkelünk, előkerül a többi, az időjárással kapcsolatos információ is – ezeket azután megoszthatjuk a Facebookon vagy a Twitteren.
Ha a kis Hold ikonra kattintunk, beállíthatjuk, hogy milyen egységben, Celsiusban vagy Fahrenheitben mutassa a hőmérsékletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése