2013. május 16., csütörtök

Ingyenes lesz a Windows 8.1


Tegnapelőtt derült ki az, amiről már sok találgatás látott napvilágot korábban a Microsoftot jól és kevésbé jól ismerők körében: a megjelenésre váró, korábban csak Blue néven ismert, a Windows 8-at új funkciókkal kiegészítő frissítésért nem kell fizetni, hanem a Windows 8-cal rendelkező felhasználók ingyenesen tölthetik majd le azt a Windows Update-ről ill. a Microsoft Store-ból.
Az első betekintések egyike a Windows 8 kék színű jövőjébe
Az első betekintések egyike a Windows 8 kék színű jövőjébe
A kiszivárgó újabb és újabb buildek nyomán beindult fantáziálásoknak vetett véget tegnap Tami Reller, a MS Windows üzletágának CFO-ja (pénzügyi vezetője), amikor bejelentette: az új, Windows 8.1-es verzió nem upgrade (újabb verzió) hanem csak simán update (frissítés) lesz, vagyis megjelenésekor a boltokban azonos áron lehet majd kapni az “eredeti” Windows 8-cal.
A cég “hallgatunk a felhasználók visszajelzéseire” mozgalmának jegyében több, mint valószínű, hogy visszahozza az új verzióban az asztalra bejelentkezés lehetőségét (most egyelőre hivatalos verzió nincs arra, hogy indulás után ne a Start képernyőre érkezzünk), valamint a Start gombot – ez utóbbit a MS-ot kritizálók messiásként várják a Start menüvel együtt, bár a menü visszatérte egyelőre még csak óhaj a felhasználók részéről. A június 26-án kezdődő Build konferenciára van időzítve az új verzió béta változata, úgyhogy késő augusztusra / őszre akár már kész is lehet a termék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése