2013. május 25., szombat

Most épp videoszolgáltatást venne a Yahoo

Pár nappal a Tumblr akvizíciója után újabb milliárd dolláros felvásárlás van kilátásban.


Az AllThingsD pénteki beszámolója alapján a Tumblr blogszolgáltatás 1,1 milliárd dollárért való felvásárlása után a Hulu személyében a Yahoo újabb prédára kezdett vadászni. A Marissa Mayer által vezényelt keresőcég az utóbbi hónapokban már megpróbált többségi tulajdonrészt szerezni egy videós oldalban, ám a DailyMotion akvizíciójára tett kísérlet kudarccal zárult.

Természetesen a két videós szolgáltatás más ligában játszik, hiszen a DailyMotion konkrétan egy Youtube-rivális, míg a Hulu teljesen előfizetéses rendszerben – a Netflixhez hasonlóan – televízióra szánt tartalmakat árul. Sajnos a Yahoo árajánlatáról nincs információ, ám a Hulut birtokló Disney – Comcast – News Corp. tengely 2011-ben 2 milliárd dollárért egyszer már megpróbálta értékesíteni a szolgáltatást.

hulu_screenshot_20121226101501_2_nfh.jpg

A részletek egyelőre tisztázatlanok, ám a Huluért folytatott verseny kiélezettnek tűnik, hiszen a Yahoo mellett elméletileg a Directv, Time Warner Cable, William Morris Endeavor, KKR, Guggenheim Digital és a The Chernin Group is licitál a szolgáltatásra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése