2013. május 16., csütörtök

Androidos laptopot épített a HP


A Windows 8 alapú hibrid táblagépe után a HP végre Androiddal is piacra lépett, ráadásul elsőként használja az Nvidia Tegra 4 processzort, amiben 72 grafikus mag gondoskodik a játékok és más 3d tartalmak gördülékeny futtatásáról. A billentyűzetes dokkolóval ellátott Slatebook x2 laptopként is használható, és az egész csak 479 dollárba kerül. Több száz dollárral olcsóbb a HP Windows 8-as gépeinél, amelyekben elég szerény képességű Atom processzor dolgozik.
A Slatebook x2 Tegra 4 processzorát 2 gigabájt ram segíti, de a belső tárhely csak 16 gigás, amit a felhasználó microSD memóriakártyával bővíthet. A tízhüvelykes IPS LCD kijelző full hd (1920×1200 pixel) felbontású. A billentyűzetes dokkolóban van egy plusz akku, de a közleményből nem derül ki, hogy hány óra alatt merül le a gép. (Csak nekünk tűnt fel, hogy a Tegra 4 és az akkuidő szavak ritkán szerepelnek egy közleményben?) A dokkolón hdmi és usb 2.0-ás aljzatok és teljes méretű SD-bővítőhely is van.

Kiderül a HP videójából, hogy a kezelőfelületet igyekeztek úgy módosítani, hogy egérrel és billentyűzettel is kényelmesen tudjuk használni. A gépen futó Android verziója 4.2.2-es, ami persze a gép augusztusi megjelenéséig még változhat, ha közben elérhetővé válik egy újabb verzió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése