2013. május 22., szerda

Már itthon is működik az ingyenes Facebook-telefonálás


Nem kellett túl sokat várni: a Facebook Magyarországon is elérhetővé tette a Messenger appon keresztül működő internetes telefonhívásokat.


Mint arról korábban beszámoltunk, év elejétől kezdve folyamatosan vezette be a legnagyobb közösségi oldal a saját alkalmazásán keresztül folytatható telefonbeszélgetések lehetőségét. A jó hír az, hogy mostantól már hazánkban is igénybe vehető a szolgáltatás.








A Facebook Messenger alkalmazás jelenleg iOS és Android rendszerek alatt érhető el, és használatával vezeték nélküli hálózaton, vagy akár mobilinterneten keresztül ingyen (pontosabban az előfizetésben foglalt adatforgalom terhére) hívhatjuk fel ismerőseinket. 



Így megy ez  Miután telepítettük az alkalmazást, a hívandó Facebook ismerős kikeresése után az adatlapon található „i” betűre bökve az „ingyenes hívás” lehetőséget kell választani és máris hívjuk az illetőt. A másik oldalon nem a megszokott, bejövő hívás formájában jelenik meg a kapcsolatfelvétel, hanem elsőként egy „push” üzenetet látunk, aminek megnyitása után eldönthetjük, hogy válaszolunk, elutasítjuk a hívást, vagy csak üzenetet küldünk a hívó félnek. Ha az illető éppen nincs online, akkor hangüzenetet hagyhatunk neki.


Gyorstesztünk eredménye szerint a funkció használható és a minősége is elfogadható, bár nem éri el egy hagyományos mobilhívás szintjét. A közösségi oldal ezzel a lépéssel hazánkban is megkezdte a nyilt rivalizálást az olyan, hasonló megoldást nyújtó alternatív szolgáltatókkal, mint például a Microsoft birtokolta Skype, vagy a Viber, amely pár napja jelentette be, hogy a telefonok után a számítógépek képernyőjére is beköltözik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése